Ha azt mondom légiós, akkor ókori római harcosok vagy egy önkéntesekből álló katonai egység juthat az eszünkbe. Vannak azonban más légiósok is, például Vajda Anna korábbi sokszoros magyar válogatott kosárlabdázó, több bajnokcsapat meghatározó tagja, jelenleg kosárlabdaedző. Az ő öltözőjében is került már elő fegyver és a pálya, amire nap, mint nap lépett győzelemnek vagy vereségnek adott teret.

Anna magas, szőke, kedves, hajlíthatatlan, vevő a humorra és a szája szegletében mindig ott van egy hamiskás mosoly. Élete során többször kényszerítették térdre, a szó szoros és átvitt értelmében is. Azonban kétség sem fért és fér hozzá, hogy minden egyes helyzetből feláll. A modern kori légiósoknak állniuk kell a pofont legyen szó élsportról vagy éppen a magánéletről.

És egy élsportolónak sosem könnyű a magánélete, hiszen a társának mindenben alkalmazkodnia kell az edzésekhez, versenyekhez. Gondoljunk csak az éppen ma 3 éve elhunyt Benedek Tiborra. Férfi sportolók mellett sokszor láthattuk, ahogyan a feleség és a gyerekek drukkoltak vagy éppen várták apát a reptéren. Mi a helyzet a nőkkel? Biztos vagyok benne, hogy róluk sokkal kevesebbet tudunk és egy férfinek valószínűleg nehezebb megfelelő háttérországot nyújtani. Mikor vállalnak közösen gyereket? Tartson szünetet a sportkarrierje csúcsán vagy éljen majd gyerek nélkül? Csak néhány felmerülő kérdés. Anna ezen a téren is különleges döntést hozott.

Hogy édesanyja korai és váratlan halála, hogy testvére váratlan szívleállása, fél éves éber kómában tartása majd rehabilitációja, állapotának különböző stációijának megélése után milyen utat járt be, míg meg nem érkezett az életébe a kis Bendi, kiderül az alábbi podcastből.

, , , ,
Similar Posts
Latest Posts from vinoela.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük